Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra Ivan Langer navštívil Jihočeský kraj

Ministr vnitra Ivan Langer navštívil v pátek 10. října v rámci svých pravidelných výjezdů do jednotlivých krajů Jihočeský kraj. 

Za doprovodu jihočeského hejtmana Jana Zahradníka se ministr Langer setkal s profesionálními i dobrovolnými hasiči, jimž předal padesát speciálních ochranných oděvů pro deset dobrovolných jednotek z celého kraje.

Poté oba politici navštívili areál Policie ČR, kde si prohlédli nový sekvenátor DNA. Jde o přístroj nové generace, který analyzuje a porovnává vzorky DNA, je levnější, uživatelsky přátelštější a čtyřikrát rychlejší než předchozí typ. "Platí, že pachatelé trestných činů jsou čím dál rafinovanější," řekl Ivan Langer. "Jsem rád, že je s nimi policie schopná držet krok. Jistě je to i díky tomu, že má k dispozici moderní technologie, ještě důležitější je však každodenní poctivá mravenčí práce příslušníků policie."

Nakonec se ministr vnitra přesunul do IGY centra, kde navštívil mobilní pracoviště Czech POINT. Přímo na místě, v podacím a ověřovacím terminálu veřejné správy, mohli občané požádat o výpis z katastru nemovitostí, z obchodního rejstříku, z živnostenského rejstříku nebo z rejstříku trestů. Služeb Czech POINTu mohou občané využívat na více než 2500 pracovištích, jejichž adresy naleznou na stránkách www.czechpoint.cz.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  


10. října 2008

vytisknout  e-mailem