Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra a policejní prezident jednali se zástupci odborových organizací

Ministr vnitra Milan Chovanec a policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý dnes, 1. března 2016, společně jednali s odborovými organizacemi, konkrétně se zástupci Nezávislého odborového svazu Policie ČR a Unie bezpečnostních složek. 

Na dnešním jednání Milan Chovanec a Tomáš Tuhý vyslechli představitele těchto odborových organizací a společně se domluvili na vytvoření pracovní skupiny složené ze zástupců Ministerstva vnitra, Policejního prezidia, Nezávislého odborového svazu a Unie bezpečnostních složek. Tato pracovní skupina připraví během tří měsíců návrhy opatření, která by mohla být v resortu realizována (např. návrhy změn některých předpisů, směrnic či pokynů uvnitř resortu). Na schůzce se mimo jiné hovořilo o otázce odměňování příslušníků bezpečnostních sborů. Dále pak zástupci policejních odborů připomněli závazek uvedený v koaliční smlouvě, který se týká prosazení systémové změny v proplácení přesčasů. Tedy, aby se povinnost sloužit ročně 150 hodin bez nároku na odměnu či náhradní volno vztahovala jen na zákonem vyhlášené krizové stavy a mimořádné události.

Ministr vnitra Milan Chovanec se bude se zástupci policejních odborů scházet pravidelně a obdobným způsobem se v blízké době sejde i s představiteli ostatních odborových organizací.

 

Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

 

vytisknout  e-mailem