Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra spouští kampaň „Zůstaňte doma, zachraňte životy“

Po celém Česku se o víkendu objeví 10 tisíc plakátů s heslem „Pomozte našim zdravotníkům“, které doplní slogany „Zůstaňte doma, zachraňte životy“ nebo „Noste respirátory, zachraňte životy“. Jde o kampaň Ministerstva vnitra (MV) apelující na dodržování proticovidových opatření. 

MV dnes spustilo informační kampaň „Zůstaňte doma, zachraňte životy“. Během víkendu lidé na plakátovacích plochách měst a obcí najdou 10 tisíc plakátů upozorňujících na skutečnost, že k záchraně životů a pomoci našim zdravotníkům stačí často drobnost – zůstat doma a venku si vzít respirátor. „Nikdy není pozdě lidem znovu říci, jak jednoduše se i oni mohou stát hrdiny a zachránit životy. Stačí zůstat doma a venku důsledně nosit respirátor. Jen tak společně dokážeme zastavit další růst pandemie,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Oba plakáty naleznete v příloze.
 
Jde o grafickou kampaň, kterou jako první použila vláda Velké Británie. MV design kampaně využilo po dohodě a se souhlasem britského velvyslanectví. „Jsem rád, že se Češi inspirují britskou kampaní a můžeme jim tak pomoci. Zastavit epidemii je společný cíl, covid nezná hranice,“ dodal britský velvyslanec v Česku Nick Archer.
 
Plakáty velikosti A0 (841 mm x 1189 mm) pro MV vytiskla, rozveze a rozlepí společnost Rengl, a to za 1,5 mil. Kč včetně DPH.
 
 
Klára Dlubalová
pověřená řízením odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem