Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra realizuje kroky k naplnění cílů programového prohlášení vlády v oblasti veřejné správy

V úterý 25. ledna 2011 se uskutečnilo pracovní setkání náměstka ministra vnitra pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví Františka Vavery se zástupci Spolku pro obnovu venkova a zástupci Svazu měst a obcí. Předmětem jednání byla optimalizace veřejné správy, zejména redukce počtu stavebních úřadů v souvislosti se záměry Ministerstva pro místní rozvoj a připravovanou novelou stavebního zákona. 

František Vavera představil plánované kroky k naplnění cílů programového prohlášení vlády v oblasti veřejné správy. Zejména jde o přípravu analýzy aktuálního stavu veřejné správy. Na základě výsledků této analýzy bude vládě předložen návrh na další optimalizaci a zefektivnění činnosti veřejné správy. Účastníci schůzky  jednali také o pokračování realizace projektů základních registrů a procesního modelování agend veřejné správy, které poskytnou validní údaje o výkonu konkrétní veřejné služby, tedy o reálném výkonu jednotlivých agend veřejné správy. Na jejich základě pak bude možné přesně identifikovat nepotřebné agendy a také velmi rychle přijmout systémová opatření ke snížení byrokratické zátěže. Dalším tématem diskuse byla situace na úseku matrik a úřadů práce.
 
Dle názoru všech stran jednání je nezbytné vyčkat s případnými opatřeními a systémovými změnami do doby zpracování analýzy stávajícího stavu a systémové problémy řešit až v rámci navrhované optimalizace. Ministerstvo vnitra jako úřad odpovědný za optimalizaci a zvýšení efektivnosti veřejné správy učiní příslušné kroky k naplnění závěrů tohoto jednání.
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations
 

vytisknout  e-mailem