Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra postupuje v souladu se zákonem o pobytu cizinců

Reakce Ministerstva vnitra na informace týkající se zadržení cizinců, o kterých se píše v článku „Tschechien sperrt Flüchtlinge ein“ 

V zařízeních pro zajištění cizinců, tedy v uzavřených zařízeních, se nacházejí pouze osoby, které byly zajištěny podle zákona o pobytu cizinců z důvodu nelegálního pobytu na území České republiky a které by měly být navráceny do příslušné země původu podle pravidel Evropské unie - návratová směrnice, Dublinské nařízení, readmisní dohody.
 
Policie se řídí zákonem o pobytu cizinců, který mj. stanoví, že „policie zajistí na dobu nezbytně nutnou cizince, který neoprávněně vstoupil na území České republiky nebo na něm pobýval “. Více informací naleznete v naší předchozí tiskové zprávě.
 
V těchto zařízeních se nenachází osoby, které by v České republice podaly žádost o mezinárodní ochranu. Standardní žadatelé o mezinárodní ochranu v České republice jsou v přijímacím středisku a následně v pobytových střediscích pro žadatele o mezinárodní ochranu tak, jak to vyžadují příslušné směrnice Evropské unie.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a PR


auf Deutsch: Das Ministerium des Innern geht in Übereinstimmung mit dem Ausländeraufenthaltsgesetz vor

vytisknout  e-mailem