Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Milan Chovanec navštívil Karlovarský kraj

Ministr vnitra Milan Chovanec navštívil pracovně dnes, v úterý 9. června 2015, Karlovarský kraj. Jednal se zástupci kraje i měst, navštívil Krajské ředitelství Policie ČR, hasiče, Poštu Partner na Božím Daru, lázeňský dům Tosca a výcvikové středisko „Centrum zdraví a bezpečí“ v Karlových Varech. 

Karlovarský kraj patří dlouhodobě k nejlepším krajům z hlediska objasněnosti trestných činů, a to i přesto, že se potýká s vyšší nezaměstnaností a vysokou koncentrací nepřizpůsobivých osob v určitých lokalitách. „Blahopřeji policistům z Karlovarského kraje. Každoročně si drží v boji s kriminalitou jedny z nejlepších výsledků v zemi. Např. objasněnost u násilných trestných činů je v kraji 88,3 %,uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. 
 
Velmi dobře si vede také místní daňová Kobra. V současné době šetří 19 kauz, ve kterých bylo zatím obviněno 14 osob. Celková škoda v těchto kauzách přesahuje 200 milionů korun. Jedná se o kauzy s DPH zejména u tabákových výrobků, ale i nafty a dalších komodit. „Chci vyzdvihnout práci místní policie v rámci daňové Kobry, do které se krajské ředitelství zapojilo velmi aktivně. Spolupráce s finanční správou a celníky je ukázkovým příkladem, jak by daňová Kobra měla v krajích fungovat,“ dodal ministr vnitra.
 
První Pošta Partner v Karlovarském kraji
Ministr vnitra navštívil také historicky první franšízu České pošty – Poštu Partner na Božím Daru, kde pohovořil nejen se starostou města a jednatelkou společnosti, která Poštu Partner provozuje, ale také s obsluhujícím personálem. Ministr ocenil, že pošta má otevřeno sedm dní v týdnu, protože funguje jako součást infocentra. Dále dodal, že v budoucnu bude podobných míst přibývat. Pošta nechce rušit žádnou ze současných 3217 poboček, do deseti let bychom však chtěli 2526 poboček převést na Pošty Partner, řekl ministr vnitra Milan Chovanec. V letošním roce jsou vytipovány pro přeměnu na Poštu Partner další čtyři pobočky České pošty.
 
Jednání se starosty
Na společném jednání diskutoval ministr vnitra Milan Chovanec s představiteli kraje, měst a obcí mimo jiné také o preventivních programech, na které Ministerstvo vnitra letos přispěje částkou 2 364 000 korun. V Karlovarském kraji se osvědčily například projekty na asistenty prevence kriminality a na vybudování městského kamerového dohlížecího systému.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a PR

vytisknout  e-mailem