Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

MEDEVAC oceněn v anketě Lékař roku

Dne 8. dubna 2010 se v Národním divadle v Praze konalo slavnostní vyhlášení ankety Lékař roku 2009. Ocenění v kategorii "Zvláštní ocenění Unie pacientů ČR" získal projekt MEDEVAC. Anketu vyhlásila Unie pacientů ČR, občanské sdružení, které je největší pacientskou organizací u nás. 

Toto uznání vyjadřuje postoj Unie pacientů ČR k projektu, jenž v uplynulém roce zásadním způsobem podpořil a realizoval pomoc pacientům v tíživých životních situacích. MEDEVAC je program humanitárních evakuací zdravotně postižených obyvatel. Především je určen pro vážně nemocné děti z válkou postižených oblastí, kterým není možné zajistit léčbu v místních podmínkách.

Ocenění za Ministerstvo vnitra převzal ředitel odboru azylové a migrační politiky Tomáš Haišman. MEDEVAC už od roku 1993 pomohl vyléčit 126 dětí. Je to 17 let historie. 17 let tvrdé a poctivé práce. Společně s Fakultní nemocnicí v Motole pomáhá Ministerstvo vnitra těm, kteří by v podmínkách, ve kterých žijí, těžko dokázali přežít. Čeští lékaři dětem léčili válečná zranění, vrozené vady srdce, rozštěpové vady obličeje, ortopedické vady a zlomeniny a poúrazové amputace končetin vzniklé jako následek zemětřesení. Program MEDEVAC realizuje Ministerstvo vnitra v úzké spolupráci s Ministerstvem obrany a zdravotnictví.

  

Pavel Novák
zástupce ředitelky odboru a tiskové mluvčí

  


9. dubna 2010

vytisknout  e-mailem