Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Konference Moderní veřejná správa 2016

I. výroční konference Moderní veřejná správa 2016 se uskutečnila ve dnech 15. - 16. září 2016 v Praze. 

I. výroční konference Moderní veřejná správa 2016Součástí konference byl i speciální blok zabývající se kvalitou ve veřejné správě, jež suplovat roli tradiční Národní konference kvality ve veřejné správě.

Na konferenci vystupili přední osobnosti z národní, regionální i lokální úrovně české veřejné správy a byli na ní mimo jiné řešeny aktuální otázky z oblasti legislativy a financování veřejné správy.

Témata a program

  • aktuální informace o stavu veřejné správy v ČR,
  • aktuální legislativa ve vztahu k veřejné správě,
  • aktuální problémy veřejné správy pohledem územní samosprávy,
  • využití evropských prostředků v rámci veřejné správy v programovém období po roce 2014,
  • budoucí rozvoj veřejné správy, a
  • workshopy "Příklady dobré praxe řízení kvality ve veřejné správě" a "IT podpora řízení kvality v územní veřejné správě".
Program konference ke stažení ZDE (pdf, 790 kB)

V rámci konference Moderní veřejná správa proběhl taktéž program Národní konference kvality ve veřejné správě, v rámci níž proběhnou tematické bloky "Kvalita ve veřejné správě - co už umíme a co nás čeká?" a "Podpora řízení kvality ve veřejné správě", kde byly představeny konkrétní nástroje pro zvýšení kvality na úřadech a možnosti jejich financování.

Konference byla celkově zaměřena na nabízení praktických rad a představení novinek ve veřejné správě. Návštěvníci se tak dozvěděli, jak čerpat evropské prostředky, jak nejlépe využívat nástroje a metody řízení kvality nebo co pro ně znamenají aktuální legislativní novinky.

Prezentace z konference ke stažení ZDE.

Jako překvapení bylo připraveno ocenění osobnost roku veřejné správy, kterou za dlouhodobý přínos rozvoji veřejné správy České republiky poprvé udělila sekce veřejné správy Ministerstva vnitra. Ocenění převzal z rukou náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy Jany Vildumetzové dlouholetý tajemník Magistrátu města Děčín Jaromír Zajíček.

Vedle přednášek a workshopů byl dán prostor dotazům a diskusi. Pro zájemce byly přichystány informační stánky sekce veřejné správy Ministerstva vnitra (odbor veřejné správy, dozoru a kontroly, odbor správních činností, odbor všeobecné správy, odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy), odboru eGovernmentu Ministerstva vnitra, Tiskárny Ministerstva vnitra, Institutu pro veřejnou správu Praha, časopisu Veřejná správa, Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru a České pošty.

V doprovodném programu byl přichystán společenský večer s cimbálovou muzikou a rautem, při kterém se rovněž konalo vystoupení tanečnice brazilské samby.

Prosíme účastníky konference, aby vyplnili krátký dotazník spokojenosti. Děkujeme.

Dotazník

 

S případnými dotazy se laskavě obracejte na kontaktní osoby:

JUDr. Zuzana Anna Palzer
Tel: 974 816 642
E-mail: zuzana.palzer@mvcr.cz

Ing. Edita Šejnohová (pro organizaci a program)
Tel: 974 816 625
E-mail: edita.sejnohova@mvcr.cz

Mgr. Filip Zavřel (pro organizaci, program, web, fotografie)
Tel: 974 817 404
E-mail: filip.zavrel@mvcr.cz

Kontakty:
E-mail: osr@mvcr.cz
Adresa: nám. Hrdinů 1634/3, 140 21 Praha 4

 

Evropská unie - Evropský sociální fond - Operační program Zaměstnanost Ministerstvo vnitra - CMYK Národní politika kvality

Ministerstvo průmyslu a obchodu Vysoká škola ekonomická Veřejná správa


Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy, 29. září 2016

vytisknout  e-mailem