Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Institucionální zabezpečení Koncepce rozvoje digitálního televizního vysílání v České republice

Informace o institucionálním zabezpečení koncepce 

V návaznosti na Koncepci rozvoje digitálního televizního vysílání v České republice, kterou vláda ČR schválila dne 15. března tohoto roku, předložilo Ministerstvo informatiky ve spolupráci s Ministerstvem kultury ke schválení vládě ČR materiál Institucionální zabezpečení Koncepce rozvoje digitálního televizního vysílání v České republice.

Uvedený materiál obsahuje návrh na jmenování Národního koordinátora pro digitální vysílání v ČR a jeho zástupce, návrh Statutu Národní koordinační skupiny (NKS) pro digitální vysílání, včetně návrhu financování její činnosti, a základní principy informační a komunikační kampaně k rozvoji digitálního vysílání v České republice včetně a návrhu na finanční zabezpečení této kampaně a průzkumu penetrace.

Statut NKS stanovuje působnost NKS jako centrálního koordinačního orgánu pro přechod na zemské digitální televizní vysílání. Vymezuje okruh orgánů, jejichž zástupci budou členy NKS, možnost přizvání externích odborníků a pravidla fungování NKS a jejích pracovních skupin.

Cílem informační a komunikační kampaně, jejíž základní principy jsou stanoveny v části IV předkládaného materiálu, je zajištění dostatečné informovanosti obyvatel i subjektů dodávajících digitální výrobky a služby v průběhu přechodu na digitální zemské televizní vysílání.

Vláda ČR schválila uvedený materiál na svém zasedání dne 17. 5. 2006.

Dokumenty ke stažení:
Institucionální zabezpečení Koncepce rozvoje digitálního TV vysílání v ČR (pdf, 279 kB)

vytisknout  e-mailem