Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce policie ukončila akci "BIJEC"

Pracovníci Inspekce Policie ČR v pátek 16. 1. 2009 úspěšně zakončili akci "BIJEC". Byl podán návrh na zahájení trestního stíhání tří policistů Krajského ředitelství Policie České republiky Jihomoravského kraje, kteří byli zařazeni u Pohotovostního a eskortního oddělení. U jednoho policisty se jednalo o trestný čin ublížení na zdraví a zneužívání pravomoci veřejného činitele a u zbývajících dvou policistů o trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele. 

Inspekce policie se začala případem zabývat dne 5. 1.2009, kdy bylo zjištěno, že po služebním zákroku policistů zemřel občan Vietnamské národnosti. Šetřením a vyhodnocením důkazních materiálů bylo zjištěno, že při provádění zásahu proti uvedenému občanovi jeden z policistů fyzicky napadl poškozeného a ten na následky těžkých zranění zemřel. Zbývající dva policisté na jednání svého kolegy přihlíželi a nezabránili jeho protiprávnímu jednání.

Státní zástupce Okresního státního zastupitelství Brno-venkov akceptoval návrh na zahájení trestního stíhání a proti policistům zahájil trestní stíhání.

Ředitel Krajského ředitelství Policie České republiky Jihomoravského kraje byl o případu informován.

  

kpt. Bc. Martina Lídlová
tisková mluvčí

  


19. ledna 2009

vytisknout  e-mailem