Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce Policie ČR ukončila akci "REZ"

Pracovníci Inspekce Policie České republiky dnešního dne zadrželi dva příslušníky Policie České republiky Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, kteří jsou podezřelí z trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, porušování služebních povinností a porušování povinností dozorčí služby ve spolupachatelství a ukončili akci REZ. 

Tito dva podezřelí policisté zařazeni na nižších vedoucích funkcích místo kontroly a metodického řízení svých podřízených v měsíci listopadu 2009 prováděli silniční kontroly řidičů a získali finanční hotovost, kterou si nechali pro svoji osobní potřebu. Podezřelí se pohybovali po území hl. města Prahy a Středočeského kraje, kdy kontrolovali řidiče motorových vozidel odjíždějících od restauračních zařízení s cílem zjistit řidiče, který před jízdou požil alkoholické nápoje a inkasovali od nich finanční hotovost pro svoji osobní potřebu.

Oba policisté byli předáni s návrhem na zahájení trestního stíhání státnímu zástupci Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1. Ředitel Krajského ředitelství hl.m. Prahy byl o zadržení svých podřízených informován.

  

kpt. Bc. Martina Lídlová
tisková mluvčí
tel.č. 603 190 937

  


27. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem