Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informační den ke komunitárním programům

Praha, 20. leden 2010 

Komentář k videu v textové podobě:

Máte firmu, která často pracuje na projektech ve spolupráci s dalšími společnostmi v rámci evropské unie. Pak vás jistě budou zajímat následující informace. Ministerstvo vnitra uspořádalo informační den komunitárních programů pro oblast informační společnosti. To je slovní spojení, které málokomu něco řekne. Vysvětlení je, ale poměrně jednoduché. Tak jako známé strukturální fondy evropské unie, ze kterých se financují různé projekty od staveb dětských hřišť až po čističky odpadních vod, jsou komunitární programy zaměřené na projekty celoevropského významu a charakteru.

Komunitární programy jsou bohužel zvláště u nás mnohem méně známé než strukturální fondy evropské unie a proto také mnohem méně využívané. Je jich, ale celá řada a využít je by mohla velká škála firem a společností při mnoha svých projektech. Informační den, který uspořádalo ministerstvo vnitra měl představit tři základní, které se týkají informační společnosti.

Dalšími dvěma programy pak jsou Program na podporu politik ICT, který je zaměřen hlavně na podporu malých a středních podniků, pro širší využití informačních technologií. A konečně tím třetím byl program ISA zaměřený hlavně na státní a veřejnou správu v oblasti egovermentu tedy využívání a přibližování informačních technologií občany a podniky ve vztahu k veřejné správě.

Hlavní myšlenkou informačního dne, bylo naučit podnikatele a úředníky jak komunitární programy, ve kterých je jen letos alokováno přes 110 milionů euro, využívat.

 

vytisknout  e-mailem