Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace k odměňování a nárokům členů okrskových volebních komisí při volbách do Evropského parlamentu

Zvláštní odměna za výkon funkce

Na základě ustanovení § 61 zákona č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu a o změně některých zákonů, (dále jen „zákon o volbách o Evropského parlamentu“), má člen okrskové volební komise nárok na zvláštní odměnu za výkon funkce.
 
Konkrétní výše této odměny je upravena v § 10 vyhlášky č. 409/2003 Sb., k provedení zákona č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „vyhláška č. 409/2003 Sb.“), a to tak, že členovi okrskové volební komise přísluší za výkon funkce při volbách do Evropského parlamentu odměna ve výši 1 300 Kč, zapisovateli okrskové volební komise odměna ve výši 1 500 Kč a předsedovi okrskové volební komise odměna ve výši 1 600 Kč.
 
V případě, že se člen okrskové volební komise nebo její zapisovatel či předseda všech jednání komise nezúčastňuje, obecní úřad celkovou výši odměny krátí v poměru podle evidence o jejich účasti na jednáních okrskové volební komise.
 
Zvláštní odměnu pro členy okrskové volební komise vyplatí do 30 dnů po ukončení činnosti okrskové volební komise obecní úřad.

vytisknout  e-mailem