Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Holešovská policejní škola má mistra světa v thajském boxu

Tigran Movsisyan, žák 4. ročníku, dosáhl vynikajícího sportovního úspěchu. V říjnu 2012 se ve Vídni stal profesionálním mistrem světa asociace WKF (World KickBoxing Federation) v thajském boxu. Tomuto sportu se věnuje 5 let a je zařazen ve sportovním klubu Muay-Thai Brno, kde pravidelně trénuje.  

 
Tigran Movsisyan
 
 
Tigran Movsisyan se narodil 8. 3. 1993 v Gjumri v Arménii. Do České republiky se přistěhoval v roce 2000 a záhy nastoupil do první třídy základní školy v Kuřimi. V září 2008 nastoupil jako žák do prvního ročníku Vyšší policejní školy a Střední policejní školy MV v Holešově. Zapojil se do projektů vzdělávání národnostních menšin, které škola realizuje od roku 2007. V současné době Tigran studuje ve čtvrtém ročníku s průměrným prospěchem. Od září 2011 má individuální studijní plán. Po absolvování střední odborné školy by rád pokračoval ve studiu na Masarykově univerzitě v Brně na Fakultě sociálních studií – obor mezinárodní vztahy a politologie. 
 
Mezi jeho zájmy patří judo, šachy a většina sportovních aktivit. V thajském boxu dosáhl již několika vynikajících úspěchů. Je dvojnásobným vicemistrem ČR (2009, 2011) a dvojnásobným mistrem ČR (2010, 2011) v Czech Open v thajském boxu. Největšího úspěchu v dosavadní sportovní kariéře dosáhl Tigran právě na letošním MS ve Vídni, kde se stal profesionálním mistrem světa asociace WKF (World KickBoxing Federation). Českou republiku reprezentuje na mnoha mezinárodních turnajích.
 
Tigranovi blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů nejen ve sportu, ale i ve studiu.


Vyšší policejní škola a Střední policejní škola MV v Holešově, 7. 11. 2012

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem