Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Expertní posudky týkající se možnosti podání návrhu na pozastavení činnosti KSČM

Vláda ČR zadala v červenci letošního roku Ministerstvu vnitra, aby vypracovalo návrh na pozastavení činnosti Komunistické strany Čech a Moravy k Nejvyššímu správnímu soudu. Zároveň kabinet uložil Ministerstvu vnitra, aby při zpracování tohoto návrhu oslovilo externí odborníky a zohlednilo jejich stanovisko.  

Ministerstvo vnitra se proto obrátilo na čtyři renomované experty, kterými byli advokáti Pavel Uhl a Michal Mazel, politolog Miroslav Mareš a soudní znalec na extremismus Ivo Svoboda.  Tito odborníci vypracovali expertní posudky, avšak ani jeden z nich v současné době a se současnými podklady podání návrhu na pozastavení činnosti KSČM nedoporučil.
 
Vláda ČR měla na svém jednání dne 23. listopadu 2011 k dispozici závěry těchto expertních analýz i společně s návrhem dalšího postupu. Kabinet však debatu o možném podání návrhu na pozastavení činnosti KSČM na měsíc přerušil a zadal odborníkům z Ministerstva vnitra a Ministerstva spravedlnosti, aby za tuto dobu vypracovali konkrétní podobu této správní žaloby.
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem