Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Efektivnější a personálně zabezpečené čerpání prostředků z EU

Čerpání prostředků ze strukturálních fondů je jednou ze zásadních priorit vlády. Ministr vnitra Martin Pecina proto v pondělí 9. září 2013 jmenoval do nové funkce náměstka pro evropské fondy, bezpečnostní výzkum a policejní vzdělávání bývalého generálního ředitele HZS ČR genmjr. Miroslava Štěpána. 

„Ministerstvo vnitra bylo v minulosti kritizováno za to, že dostatečně nečerpá prostředky ze strukturálních fondů EU,“ upozornil ministr Pecina a pokračoval: „Tuto oblast bylo nutné stabilizovat především personálně. Proto jsem se rozhodl rozšířit tým svých náměstků a pověřit jejím řízením genmjr. Štěpána, který má mou plnou důvěru a jako dlouholetý šéf hasičů získal s touto problematikou bohaté zkušenosti.“
 
Genmjr. Štěpán poděkoval ministrovi za projevenou důvěru. „Myslel jsem, že už si konečně najdu více času na svůj velký koníček – včelaření. Nabídku pana ministra jsem ale nemohl odmítnout, vážím si jí a těším na naši spolupráci,“ dodal s úsměvem.
 
Genmjr. Miroslav Štěpán byl v čele hasičů přes deset let, v oboru působil více než 35 let. Je držitelem Medaile za zásluhy, kterou mu v roce 1997 udělil tehdejší prezident Václav Havel.
 
 
 
 
Denisa Čermáková
zástupkyně ředitele odboru tisku a public relations
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem