Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Foto-hádanka: Tipy od čtenáře

Přinášíme rozhovor s Ivetou Macurovou, která správně vyluštila foto-hádanku.

Navštívila jste rozhlednu Maják v Přítlukách? Jakou jinou rozhlednu byste doporučila?
Na rozhledně v Přítlukách jsem byla ještě před jejím oficiálním otevřením a teď se tam chystám znovu. Doporučila bych určitě návštěvu rozhledny mezi mandloňovými sady v Hustopečích a taky nedaleko ve Velkých Pavlovicích, kde je rozhledna – jak jinak na jižní Moravě – mezi vinohrady a potom se dá přejít hned kousek vedle do Bořetic a navštívit kromě tamní rozhledny také vinné sklípky v samostatné republice Kraví Hora.

Je nějaká zajímavost v Jihomoravském kraji, která je málo známá, a chtěla byste na ni čtenáře Veřejné správy upozornit?
Chtěla bych upozornit na méně známou, ale zato kouzelnou oblast v Jevišovické pahorkatině – říčka Jevišovka s přehradou, zámek Jevišovice, říčka
Rozhledna Maják v Přítlukách. Foto: Ivana Jungová. Rozhledna Maják v Přítlukách. Foto: Ivana Jungová.
Rokytná. Například v malinké obci Přeskače zpřístupnili tamní podzemí, které stojí za zhlédnutí, více se dozvíte na webových stránkách obecního úřadu Přeskače www.obecpreskace.cz/clanky/podzemi.html.
 
Jaké místo či region máte v České republice nejraději a proč?
Kromě Slovácka a Bílých Karpat miluji Luhačovice a okolí. Luhačovice mají úžasnou útulnou atmosféru, nádhernou okolní přírodu a pořád je tam co objevovat. Jezdím tam už od dětství.

Můžete uvést ze své zkušenosti, co by se ve službách turistického ruchu u nás mělo zlepšit, nebo v čem naopak držíme úspěšně krok s moderními trendy?
Ve službách turistického ruchu vidím rezervy v gastronomii. Velmi důležité je využívat místních produktů a receptů a nabízet tradiční pokrmy z dané lokality. Zlepšit se dá úroveň služeb – profesionální přístup v pohostinství, ubytování a propojení s dalšími atraktivitami, které daný region nabízí. Vše je však nutno dělat prostě srdcem – to je hned poznat a turista to ocení, alespoň pokud jde o mne. Myslím, že krok s moderními trendy držíme, využívání moderních technologií není problém, spíš někdy zapomínáme na to, že všechno nakonec dělají lidé.
 
Co z časopisu Veřejná správa vás nejvíce inspiruje a co vám v něm chybí?
Časopis Veřejná správa se mi líbí a oceňuji, že články jsou zaměřené velmi prakticky a aktuálně. Vzhledem ke své profesi spolupracuji se starosty malých obcí a vím od nich, že ho také velmi pozitivně hodnotí.
 

Řešení

Ve Veřejné správě číslo 14/2014 byla ve Fotostory z Mikulova a Pálavských vrchů zveřejněna hádanka. Na fotografii byl zachycen stín rozhledny a ptali jsme se, o jakou rozhlednu se jedná. Správná odpověď byla Maják v Přítlukách. Zaslala nám ji Iveta Macurová z Krajského úřadu Jihomoravského kraje, které tímto k úspěšnému vyluštění foto-hádanky gratulujeme.

 

vytisknout  e-mailem