Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výzva k zaslání žádostí o poskytnutí státní dotace - "Prevence domácího násilí a trestné činnosti páchané na seniorech“ pro rok 2013

Žádosti o dotace se podávají nejpozději do 30. září 2012 

Ministerstvo vnitra (odbor prevence kriminality) ve smyslu usnesení vlády č. 410 ze dne 13. června 2012 o Hlavních oblastech státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2013
                  
v y h l a š u j e
  
k zabezpečení úkolů vyplývajících ze Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2012 až 2015 schválené usnesením vlády České republiky č. 925 ze dne 14. prosince 2011 a Národního akčního plánu prevence domácího násilí na léta 2011 až 2014 schváleným usnesením vlády České republiky č. 262 ze dne 13. dubna 2011 výběrový dotační titul Prevence domácího násilí a trestné činnosti páchané na seniorech“.
 
Žádost o dotaci na rok 2013 si mohou podat občanská sdružení (zřízená podle zákona č. 83/1990 Sb.), obecně prospěšné společnosti (zřízené podle zákona č. 248/1995 Sb.) a právnické osoby církví (zřízené podle zákona č. 3/2002 Sb.), které prokazatelně vyvíjejí činnost v oblasti prevence domácího násilí na seniorech nejméně jeden rok.
 
Součástí žádosti k datu podání je i prohlášení, že organizace nemá žádné závazky po lhůtě splatnosti ve vztahu ke státnímu rozpočtu, ke státnímu fondu, zdravotní a sociální pojišťovně, finančnímu úřadu nebo rozpočtu územního samosprávného celku.
 
Žádost musí být vyplněna a předložena na standardizovaném formuláři a v souladu s příslušnými, obecně platnými právními normami a také se Zásadami poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace v rámci dotačního titulu Prevence domácího násilí a trestné činnosti páchané na seniorech (viz přílohy).
 
Žádosti o dotace se podávají nejpozději do 30. září 2012 (pro dodržení lhůty je rozhodující datum podání žádosti tj. potvrzený den převzetí zásilky k poštovní přepravě a v případě osobního podání žádosti na Ministerstvo vnitra prezenčním razítkem resortu).
 
Žádost o dotaci se podává současně v listinné a elektronické podobě na CD. Vyplněné písemné žádosti je nutno zaslat či dodat v počtu dvou vyhotovení, která musí být opatřena podpisem statutárního orgánu, razítkem organizace a CD na adresu:
 
Ministerstvo vnitra, odbor prevence kriminality,
Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7
 
 
Kontaktní osoba: 
"Prevence domácího násilí a trestné činnosti páchané na seniorech
PhDr. Olga Šifferová, tel. 974 832 574, e-mail: olga.sifferova@mvcr.cz   
 
 
                                                        Mgr. Jitka Gjuričová
                                                        ředitelka odboru prevence kriminality
 
 
Přílohy: 
  • Zásady poskytování dotací - Prevence domácího násilí a trestné činnosti páchané na seniorech;
  • Obecná část žádosti - Prevence domácího násilí a trestné činnosti páchané na seniorech;
  • Žádost – tabulková část (díl 4, 5, 6 a 7 )
 
Odbor prevence kriminality, 14. 8. 2012
 

vytisknout  e-mailem