Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Czech POINT začal nový rok rekordně

Kontaktní místa veřejné správy pokračují i v roce 2011 v rekordním tempu, kterým končily rok minulý. Zatímco loni vydali pracovních Czech POINTů čtyř miliontý výpis, začátkem ledna oslavili rovnou 10 milionů provedených operací, tedy výpisů i autorizovaných konverzí dohromady. 

Ve čtvrtek 13. ledna 2011 o tom na setkání nejlepších pracovníků kontaktních míst v Praze na Spiritce informovala Jarmila Šmardová z Ministerstva vnitra. „Počet kontaktních míst na obecních úřadech navíc dosáhl hranice 5 000. Jde o zajímavé číslo už z toho důvodu, že v České republice je přibližně 6 200 obcí,“ doplnila Šmardová.
 
Jubilejním kontaktním místem, které se do systému Czech POINT zapojilo, je obec Butoves v Královéhradeckém kraji. Kontaktní místa jsou tak stále dostupnější i v menších obcích.
 
Šetří nervy, čas i peníze
Vzhledem k dlouhodobě rostoucím počtu výpisů i oblibě projektu mezi občany se MV rozhodlo pozvat, poděkovat a ocenit ty zaměstnance, kteří na tom mají největší podíl. Tedy ty, kteří dlouhodobě vydávají nejvíce výpisů a autorizovaných konverzí a svým přístupem tak pomáhají vytvářet pozitivní obraz projektu, který občanům šetří čas, nervy i peníze.
 
Diplom a pamětní medaili předali pozvaným mj. vrchní ředitel sekce pro informatiku a eGovernment Jaroslav Mráz a ředitel odboru rozvoje projektů a služeb eGovernmentu Miroslav Duda.
 
Oba pozvaným pracovníkům poděkovali a ujistili je, že projekt se bude nadále rozvíjet. „Czech POINT je ve fázi dítěte, které je ve školce a my ho teď chystáme na to, že půjde do školy,“ doplnil Duda s tím, že komfort, který kontaktní místa občanům poskytují, v tomto roce navýší další nové funkcionality.
 
Úřad jako na dlani
Projekt MV Czech POINT je mezi občany velmi populární. Svědčí o tom fakt, že za 3 roku od zahájení provozu občané přišly do více než 6 400 poboček v Česku i zahraničí pro více než 4 400 000 výpisů či podání.
 
Občané už dnes mohou na jednom kontaktním místě získat například výpisy z katastru nemovitostí, obchodního rejstříku nebo z rejstříku trestů. To vše bez ohledu na úřední hodiny a fronty na úřadech.
 
Největší zájem na přepážkách Czech POINT je dlouhodobě o výpis z Rejstříku trestů, kterých bylo vydáno 2 127 591. Na druhém místě je výpis z Katastru nemovitostí s 1 067 260 výpisy, následuje výpis z Obchodního rejstříku v počtu 765 264. 
 
Více informací, kompletní nabídku služeb i podrobné statistiky naleznete na www.czechpoint.cz.
 
Seznam oceněných:
 
  
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a PR
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem