Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Czech POINT hlásí 20 milionů vydaných výpisů

Na kontaktním místě veřejné správy Czech POINT na pracovišti České pošty, s. p., ve Svitavách byl dne 20. června 2018 v 08:28:04 vydán výpis s pořadovým číslem 20 000 000. Jednalo se o výpis z rejstříku trestů, který je dlouhodobě nejžádanějším výstupem kontaktních míst. 

Systém husté sítě univerzálních kontaktních míst, kde si každý může zařídit řadu různých agend bez ohledu na věcnou a místní příslušnost, je model, který se osvědčil a který chceme dále rozvíjet. Tento způsob asistované komunikace s veřejnou správou bude i do budoucna vedle elektronické verze služeb jedním z hlavních pilířů moderní veřejné správy,“ okomentoval jubilejní výstup Czech POINT náměstek ministra vnitra pro řízení sekce informačních a komunikačních technologií Jaroslav Strouhal.

Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál neboli Czech POINT od roku 2007 umožnuje různým úřadům a institucím vydávat na jednom místě  ověřené výstupy z rejstříků, registrů a evidencí. Zjednodušil komunikaci občana s veřejnou správou a zefektivnil činnost úředníků. Jedná se o univerzální systém s největší pobočkovou sítí – aktuálně je k dispozici 7 312 kontaktních míst na obecních úřadech, pobočkách České pošty, Hospodářské komory, u notářů a na zastupitelských úřadech. V tomto roce byla nově otevřena kontaktní místa na zastupitelských úřadech v  Pekingu (Čína), Bejrútu (Libanon), Nairobi (Keňa) a Dillí (Indie).

Marika Vitnerová
pověřená řízením odboru tisku a PR

vytisknout  e-mailem