Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Originalita měst a obcí: Zúčastněte se Parádního webu

 
Máte zajímavé webové stránky? Sledujete nové trendy webové prezentace?  Chcete se poměřovat s nejlepšími? Jestliže jste na otázky odpověděli kladně, neváhejte a přihlaste se do soutěže, kterou vyhlašuje časopis Veřejná správa.Cílem soutěže je podpořit tvorbu originálních, dobře strukturovaných webových stránek s funkčním designem. Chce také upozornit na nápadité videoklipy či minifilmy, zachycující místní události a objevně odrážející nezaměnitelnou atmosféru. Tím, že finále soutěže doprovází odborný seminář a metodické materiály jsou zveřejněny v časopise Veřejná správa, přispívá soutěž rovněž ke zvýšení povědomí zástupců samospráv o nových webových trendech.
 

Podmínky účasti

Města, městyse a vesnice se mohou soutěže zúčastnit s oficiálními webovými stránkami, jejichž všechny nabízené prvky i rubriky jsou funkční. V Parádním webu lze soutěžit maximálně ve dvou ročnících po sobě, výjimka je přípustná jen v případě, že webové stránky projdou před třetím ročníkem zásadní proměnou. Město, městys nebo vesnice, jehož zástupce je členem poroty, se v daném roce nemůže soutěže zúčastnit. Do soutěže je možné se přihlašovat po celou dobu jejího trvání. Soutěž je otevřená podnětům upozorňujícím na zajímavé webové stránky či videa. Jestliže budou odpovídat podmínkám soutěže, budou do ní zařazeny. Redakce si vyhrazuje právo některou cenu neudělit.
 

Průběh soutěže

Weby jsou do Webparády postupně nominovány v kategoriích Vesnice/Městys a Město/Městská část. Účastníky soutěže, ať již přihlášené, nebo navržené redakcí, posoudí v jednom kole (uzávěrka přihlášek je 31. října 2015) odborná porota a určí jejich pořadí. V každé kategorii budou oceněny tři nejlepší weby. Weby se hodnotí podle následujících kritérií, jimž jsou přiděleny odlišné váhy: Informace o veřejné správě a elektronické služby; Technická stránka, přístupnost, nové trendy; Dění v obci, dialog s veřejností; Grafika a přehlednost.
 

Nadstandard

Soutěž je obohacena o možnost „koučinku“ webů. Internetové stránky vesnic, městysů a měst, které v loňském ročníku nezvítězily, mohou využít poradenskou spolupráci jednoho z porotců. Web, který v této interakci dozná největšího zlepšení, získá Cenu redakce časopisu Veřejná správa za inovaci.
 

Parádní video

Součástí letošního ročníku Webparády bude soutěž Parádní video, jejíž podmínky vám představíme v následujícím čísle. Videa patří v současné době k oblíbeným prostředkům obecní prezentace a stále více obcí a měst je využívá, nejen pro informování občanů, ale i pro marketingové účely. Průběh soutěže lze sledovat na stránkách Veřejné správy a na webu prostřednictvím adresy v rubrice Soutěž Parádní web. Přihlášky zasílejte na adresu: paradniweb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem