Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní opatření k summitu "Start Follow On" v Praze

Dne 6. dubna 2010 se uskutečnila tisková konference týkající se bezpečnostních opatření k summitu "Start Follow On" v Praze. 

Tiskové konference se zúčastnil ministr vnitra Martin Pecina, policejní prezident genmjr. Oldřich Martinů, náměstek policejního prezidenta pro vnitřní službu plk. Ivan Bílek, ředitel krajského ředitelství hl. m. Prahy Policie ČR plk. Martin Červíček a ředitel Útvaru pro ochranu ústavních činitelů ochranné služby Policie ČR plk. František Snopek.

Tiskovou konferenci zahájil ministr vnitra: "Tento summit svým významem překoná akce, které jsme zatím organizovali v rámci českého předsednictví nebo během zasedání měnového fondu. Česká republika oceňuje, že si světoví lídři uvědomují, že jsme bezpečný stát a že dokážeme zorganizovat a zabezpečit akce takového rozsahu. Chtěl bych proto požádat všechny občany, aby měli v těchto třech inkriminovaných dnech trpělivost a aby chápali, že jim tato návštěva přinese jistá omezení v dopravě. Doufám, že zásah do soukromí a komfortu obyvatel ČR bude co nejmenší."

"Pro Policii ČR se jedná o největší bezpečnostní akci v několika posledních letech. Finalizujeme veškeré přípravné schůzky a práce, jednáme s ruskými a americkými týmy i s ochrannými službami všech zúčastněných států. Probíhá vyhodnocování všech potencionálních rizik se zpravodajskými službami. Policie v současnosti nedisponuje žádnými informacemi o tom, že by České republice hrozilo nějaké potencionální riziko," dodal policejní prezident.

Veškeré informace k bezpečnostním opatřením budou od středy 7. dubna 2010 do pátku 9. dubna 2010 poskytovány v informačním středisku Policejního prezidia ČR na těchto telefonních číslech a e-mailu:

Tel.: 974 834 329
Mobil: 725 190 392
E-mail: opatreni.policie@mvcr.cz
Upozornění: Tyto kontakty platí jen ve dnech od 7. do 9. dubna 2010

  

Mgr. Pavel Novák
zástupce ředitelky odboru a tiskové mluvčí

kpt. Bc. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

  


6. dubna 2010

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem