Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo – Tisková konference ministrů vnitra České, Rakouské a Slovenské republiky

Zveme Vás na tiskovou konferenci ministrů vnitra Česka, Rakouska a Slovenska Milana Chovance, Wolfganga Sobotky a Roberta Kaliňáka, která se uskuteční v rámci Salcburského fóra v pátek 4. listopadu 2016 od 12.35 hodin v Lobkowiczkém paláci, Jiřská 3, Praha 1.  

Palác se nachází na konci areálu Pražského hradu u východu ke Starým zámeckým schodům. Vzhledem k bezpečnostním kontrolám u vstupu do Pražského hradu prosíme média o příchod v dostatečném předstihu. Pro účast je nutná akreditace, a to do čtvrtka 3. listopadu 2016 do 15:00 hodin na press@mvcr.cz.

Hlavními tématy konference bude sdílení informací jako klíčová součást boje proti terorismu, aktuální vývoj v oblasti migrace především na západobalkánské trase či dohoda o posílení spolupráce při přeshraničním pátrání po pohřešovaných dětech.

Co je Salcburské fórum?
Salcburské fórum vzniklo v roce 2001 jako platforma pro dialog Rakouska se zeměmi střední a východní Evropy především k tématům policejní spolupráce, ilegální migrace či sladění azylových procedur. Fórum má dnes devět členů, vedle Česka, Rakouska a Slovenska jde o Slovinsko, Maďarsko, Polsko, Bulharsko, Rumunsko a Chorvatsko. Kromě ministrů vnitra členských států se Salcburského fóra v rámci českého předsednictví v Praze 3. a 4. listopadu 2016 zúčastní jako hosté také ministr vnitra Maltské republiky, představitelé zemí západního Balkánu, agentur EU a Evropské komise.
 

Informace pro sdělovací prostředky

Kdy

pátek 4. listopadu 2016

Čas

od 12.35 hodin

Kde

Jiřská 3, Praha 1, 119 00, Lobkowiczký palác, salonek Charles Bridge, přízemí




Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations
 

vytisknout  e-mailem