Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Salcburské fórum – konference ministrů

Ve dnech 24. května a 25. května 2012 se na zámku Štiřín uskuteční setkání ministrů vnitra Salcburského fóra (regionální uskupení států střední a jihovýchodní Evropy, které se věnuje spolupráci v oblasti vnitřních věcí). Setkání organizuje Česká republika, která v prvním pololetí tohoto roku Salcburskému fóru předsedá.  

Konference se bude věnovat především tématům spojeným s Evropskou unií, mj. aktuálním otázkám v rámci schengenské spolupráce a novému právnímu základů Europolu. Vrcholem konference pak bude podpis smlouvy o ochraně svědků. Tato mezinárodní smlouva upravuje a konkretizuje postupy v případě poskytování ochrany svědků formou spolupráce mezi jednotlivými státy.
 
Tiskové konference se pak zúčastní ministři vnitra České republiky, Maďarska, které bude Salcburskému fóru předsedat po nás, a Rakouska, z jehož iniciativy toto uskupení vzniklo.
 
V případě zájmu prosíme o akreditaci do středy 23. května 9.00  na e-mail:  denisa.cermakova@mvcr.cz.
 
Slavnostní podpis smlouvy se uskutečni v 16.00 . V případě zájmu o focení průběhu podpisu smlouvy akreditujte se prosím na výše uvedeném emailu.
 
Tisková konference
kdy
Čtvrtek 24. května 2012
čas
16:30
kde
Zámek Štiřín, Ringhofferova 711, Štiřín, 251 68 Kamenice
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem