Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo – Převoz vzácných artefaktů a dokumentů na výstavu „Mistr Jan Hus a jeho svět“

Srdečně Vás zveme na převoz vzácných artefaktů a dokumentů na výstavu „Mistr Jan Hus a jeho svět“. Akce se uskuteční ve středu 24. června 2015 v 9.50 hodin v budově Národního archivu na Chodovci.  

Můžete se zúčastnit instalace dvou významných exponátů ve Výstavním sále Národního archivu v Praze na Chodovci, Archivní 4. Jedná se o faksimile stížného listu české šlechty z 2. září 1415, jímž česká šlechta protestovala proti upálení Mistra Jana Husa u kostnického koncilu, a o tzv. notářský instrument z 18. března 1418.
 
Budete mít také možnost fotografovat (bez použití bleskových světel) i další exponáty, které z technických důvodů musely být instalovány již dříve (jde především o Litoměřický graduál, jehož váha (cca 70 kg) a pro něj speciálně upravená bezpečnostní vitrína by neumožňovaly přítomnost více osob v sále).
 
Převoz a instalace proběhne za přísného dozoru ochranné služby PČR, instalaci provedou odborní restaurátoři Národního archivu. Na místě bude přítomen též autor výstavy PhDr. Denko Čumlivski, který poskytne potřebné informace.
Pro účast na akci je nutná akreditace. Novináři, kteří se do dnešní 16. hodiny neakreditují, nebudou vpuštěni. Redakce tímto žádáme, aby zaslaly i jména členů štábů a fotografů. Akreditaci zasílejte na e-mailovou adresu gabriela.vankova@mvcr.cz.
 
Převoz vzácných artefaktů a dokumentů na výstavu  „Mistr Jan Hus a jeho svět“
Kdy
středa 24. června 2015
Čas
9.50 hodin
Kde
Národní archiv, hlavní budova v Praze 4-Chodovec

vytisknout  e-mailem