Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo – předseda vlády a ministr vnitra představí první výsledky Auditu národní bezpečnosti

Dovolte nám, abychom Vás pozvali na pracovní konferenci k Auditu národní bezpečnosti. V rámci konference představí předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec a předsedové pracovních týmů první verzi kapitol Terorismus, Extremismus, Bezpečnostní aspekty migrace a Antropogenní a přírodní hrozby. 

Konference se uskuteční ve čtvrtek 12. května 2016 od 13.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny, místnost č. 48 „Konírna“, Malostranské náměstí 7/19, Praha 1. V rámci konference bude možnost mj. pro individuální rozhovory s předsedou vlády, ministrem vnitra i s dalšími účastníky konference. Pracovní týmy zde také představí první nástin opatření, která by mohla být na základě Auditu vládě doporučena.

S tématy bezpečnostní výzvy pro stát a bezpečnost v měnícím se světě vystoupí na konferenci také odborní konzultanti řídicího výboru Miroslav Mareš a Miloš Balabán.

Konference je další z řady seminářů a konferencí, které Ministerstvo vnitra na letošní rok připravilo jak pro média, tak pro odbornou veřejnost k přípravě Auditu národní bezpečnosti. Cílem Auditu je definovat bezpečnostní politiku ČR napříč odvětvími a prostřednictvím komplexní analýzy zjistit, jak je Česká republika schopná reagovat na změnu bezpečnostní situace ve světě či zda a jak jsou jednotlivé složky připraveny těmto hrozbám čelit. 

Podrobný program konference spolu se základními informacemi o Auditu a dalších plánovaných konferencích či seminářích naleznete v přiloženém materiálu. Pro účast na semináři je nutná akreditace, a to do středy 11. května 2016, 14.00 hodin na e-mail press@mvcr.cz.

 

Informace pro sdělovací prostředky – konference k 1. etapě Auditu národní bezpečností

Kdy

čtvrtek 12. května 2016

Čas

od 13.00 hodin,prosíme o příchod 15 minut před začátkem konference

Kde

budova Poslanecké sněmovny, místnost č. 48 „Konírna“, Malostranské náměstí 7/19, Praha 1, přístup vchodem do Poslanecké sněmovny z Malostranského náměstí



Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem