Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Do Česka přiletí další pacienti z Ukrajiny

Česká republika v rámci humanitárního programu MEDEVAC vyšle do Kyjeva další armádní speciál a poskytne léčbu dalším Ukrajincům z řad obětí násilných střetů s policejními pořádkovými silami. 

Zítra, ve čtvrtek 6. března 2014, cca po 16:00 hodině přistane na letišti Praha-Kbely vojenský speciál, jímž budou do České republiky přepraveni další pacienti z Ukrajiny. Jedná se o pacienty s těžkými a středně těžkými zraněními, kteří budou v Česku léčeni v rámci programu humanitárních evakuací zdravotně postižených obyvatel (MEDEVAC). 
 
V případě zájmu o natáčení, fotografování a individuální rozhovory Vás prosíme o akreditaci do čtvrtka 6.března 2014 do 12:00 hodin na e-mail: hana.mala@mvcr.cz. V e-mailu prosím uveďte jméno, příjmení, redakci a číslo občanského průkazu. Pokud budete mít k dispozici přenosový vůz, prosíme o nahlášení SPZ na výše uvedeném e-mailu. Pokud se do této doby neakreditujete, nebude Vám vstup na letiště Kbely umožněn.
 
Příchod na letiště 15,10
Kdy
čtvrtek 6. března 2014
Čas
sraz novinářů před hlavní  bránou v 15.10 hodin
Kde
letiště Praha-Kbely *
  * Místo setkání bude u vchodu/vjezdu Maják. V případě využití pražské integrované dopravy vystupte prosím na autobusové zastávce U Vodojemu, která je na znamení.  Dále pokračujte pěšky po směru jízdy kolem vodárenské věže Maják (umístěna vpravo uvnitř objektu 24. ZDL) přibližně 140 metrů až ke vchodu/vjezdu Maják do objektu 24. základny dopravního letectva.
 
Hana Malá
odbor tisku a public relations

vytisknout  e-mailem