Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Kriminalistický ústav Praha oslaví 55 let své činnosti výstavou v Muzeu Policie ČR

V pondělí 18. listopadu 2013 se v Muzeu Policie České republiky v Praze na Karlově uskuteční slavnostní vernisáž výstavy „Ve víru kriminalistické vědy a výzkumu - 55 let aplikovaného výzkumu, inovací a vzdělávání“, kterou pořádá Kriminalistický ústav Praha ve spolupráci s Muzeem P ČR u příležitosti oslav 55. výročí své existence.  

S pomocí některých mediálně známých kauz budou představena jednotlivá odvětví kriminalistického zkoumání, která mnohdy přinášejí důležité indicie a poznatky vedoucí k usvědčení pachatelů či objasnění trestné činnosti. Na výstavě budou k zhlédnutí exponáty, které pocházejí z trestné činnosti nebo byly k jejímu spáchání použity. Zajímavé jsou bezesporu padělky obrazů malířů Jana Zrzavého či Kristiána Kodeta, které Kriminalistický ústav Praha získal do studijní sbírky. Že se skutečně jedná o falza, odhalily až podrobné analýzy znalců z odvětví fyzikální chemie. K vidění bude rovněž celá řada exponátů, které připomínají 55letou historii aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací v ústavu. Záštitu nad výstavou převzal policejní prezident brig. gen. Mgr. Martin Červíček.
 
Výstava bude zpřístupněna veřejnosti od 19. listopadu 2013 a potrvá do konce června 2014.
 
Pro účast na slavnostní vernisáži je vyžadována akreditace, žádosti, prosím, zašlete na e-mail bretislav.oliva@mvcr.cz do pondělí 18. listopadu 2013 do 10.00 hodin.
                      
Slavnostní vernisáž výstavy „Ve víru kriminalistické vědy a výzkumu - 55 let aplikovaného výzkumu, inovací a vzdělávání“
Kdy
pondělí 18. 11. 2013
Čas
13 hodin
Kde
Ke Karlovu 1, 120 00 Praha 2
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem