Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Akce „PROFESOR“ – policejní učitel podvodníkem

Dva až osm let odnětí svobody v případě prokázání viny hrozí podezřelému policistovi Vyšší policejní školy Ministerstva vnitra v Praze, kpt. Bc. Jiřímu Zimmermannovi, který si nejméně v 15 případech vypůjčil finanční hotovost, jejíž celková doposud zadokumentovaná částka přesáhla výši 1.000.000,- Kč. Peníze si půjčoval s vědomím, že je zadlužený a prostředky na vrácení nemá. Přesto sliboval, že peníze v dohodnutých termínech vrátí, k čemuž však už ve většině případů nedošlo. Podezřelý si půjčoval nejen od policistů, ale i civilních osob na různých místech České republiky. Pro výpůjčky využíval i mladé začínající policisty policejní školy, které měl učit a vychovávat. 

Vzhledem k rozsahu páchané trestné činnosti tohoto policisty pracovníci Inspekce Policie České republiky vyzývají další případné poškozené osoby, aby se přihlásily na 6. oddělení Inspekce Policie České republiky v Ústí nad Labem na telefonním čísle 974 420 621.
 
Policista z VPŠ MV v Praze je podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu.
 
Okresnímu státnímu zastupitelství v Ústí nad Labem byl podán návrh na zahájení trestního stíhání policisty a státní zástupce jej akceptoval. Soudce vzal obviněného do vazby.

 

Radka Sandorová
tisková mluvčí
Inspekce Policie České republiky
Odkazy do noveho okna

Jiří Zimmermann

Jiří Zimmermann 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem