Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhlášení 2. kola Programu prevence kriminality na rok 2013

MINISTERSTVO VNITRA
Mgr. Jitka Gjuričová
ředitelka odboru prevence kriminality
 
                                                                                              Praha 9. května 2013
                                                                                             
 
Vyhlášení 2. kola Programu prevence kriminality na rok 2013
 
V souladu s vládou schválenou „Strategií prevence kriminality v České republice na léta 2012 až 2015“ (usnesení vlády č. 925/2011) informuji o vyhlášení 2. kola Programu prevence kriminality na rok 2013, na který budou poskytovány státní účelové dotace obcím.
 
Republikový výbor pro prevenci kriminality schválil dne 25. dubna 2013 vyhlášení 2. kola Programu prevence kriminality na rok 2013 a následně je schválil také ministr vnitra dne 7. května 2013. Tématem 2. kola je "Prevence kriminality a zvýšení bezpečí v sociálně vyloučených lokalitách v obcích spolupracujících s Agenturou pro sociální začleňování"
 
Cíle Programu prevence kriminality jsou:
  1. snižování míry a závažnosti trestné činnosti a zvyšování pocitu bezpečí občanů,
  2. snížení výskytu delikventní činnosti u cílových skupin definovaných ve Strategii prevence kriminality, nebo jejich ochrana,
  3. efektivní a koordinovaný systém prevence kriminality,
  4. komplexní přístup v komunitách postavený na spolupráci obce, Policie ČR a dalších subjektů.
 Žadatelé o dotaci v 2. kole Programu prevence kriminality na rok 2013 se musí řídit následujícími dokumenty a splnit podmínky v nich obsažené: 
Příjemcem dotace na Program prevence kriminality na rok 2013 a zároveň žadatelem o dotaci může být pouze obec, která spolupracuje s Agenturou pro sociální začleňování, tj. byla ke spolupráci schválena Monitorovacím výborem Agentury a tato spolupráce probíhá alespoň z části v roce 2013 (seznam obcí je uveden zde - doc, 45 kB). Dotace jsou určeny pouze na projekty neinvestičního charakteru. Faktickým realizátorem dílčího preventivního projektu může být nestátní nezisková organizace, příspěvková organizace a další typy právnických osob, se kterými příjemce dotace (obec) uzavře smlouvu. Žádost o dotaci musí být na Ministerstvo vnitra podána nejpozději do 30. června 2013.
 
V případě konzultací a doplňujících informací můžete využít konzultanty odboru prevence kriminality (doc, 28 kB) Ministerstva vnitra.  
                                                                                                               
 
Mgr. Jitka Gjuričová
ředitelka

vytisknout  e-mailem